FN Blog / Jogblog
válassz: -

Augusztus 20: lesz jogi felelős?

2007-02-26 15:52:40
A szakmai felelősségre vonás soványra sikerült, a büntető feljelentések alapján pedig hamar megszüntették a nyomozást: nem állapítottak meg közvetlen ok-okozati összefüggést a halálestek és a tűzijáték lebonyolítása között. Kapnak-e kártérítést a károsultak?
Cimkék: bíróság, kártérítés
29 szavazat alapján

Meddig vehető ki a tavalyi szabadság?

2007-02-22 17:28:32
Ellentmondásos értelmezések keringenek, mióta az Alkotmánybíróság egy tavaly év végi határozatában alkotmányellenesnek minősítette és 2007. március 31-el hatályon kívül helyezte a Munka Törvénykönyvének a szabadság átvitelére vonatkozó szakaszát.
Cimkék: munka, szabadság, Alkotmánybíróság
13 szavazat alapján

Még mindig jó üzlet az álbérbeadás

2007-02-20 10:21:04
Bérelj ki három-négy napra egy luxusapartmant, ezalatt három havi kaucióval add bérbe annyi bérlőnek, ahánynak csak tudod. A pénzt tedd el, a kulcsot add tovább a „bérlőnek” és fuss!
Cimkék: lakás, bérlő, bérbead
71 szavazat alapján

Egy gyerekre is járhat családi adókedvezmény

2007-02-15 15:17:20
Adóbevallási szezon van. A legizgalmasabb újdonságokat, lehetőségeket, mindig valamelyik módosító jogszabály átmeneti vagy záró rendelkezései rejtik. Az idei kedvencem a lassan elfogyó adókedvezmények közül a családi adókedvezmény átmeneti szabályozása. Akinek 2005-ben fogant és 2006. júliusáig megszületett gyermeke van figyeljen és számoljon!
Cimkék: adó, jogszabály, gyermek, kedvezmény
39 szavazat alapján

Mi a baj a pozitív adóslistával?

2007-02-12 13:39:19
A pénzintézetek lakossági szolgálatatásait vizsgáló jelentésből nemcsak a verseny hiánya, az ügyfelek kiszolgáltatottsága olvasható ki. A bizottság sürgeti a pozitív adóslistát, amit az adatvédelmi biztos továbbra is aggályosnak tart. Kell ez nekünk?
Cimkék: alkotmány, verseny, bank, adóslista
40 szavazat alapján

Tömegesen büntetnek a parkolási cégek

2007-02-08 13:17:22
Ismerősöm hívta fel a figyelmemet arra, hogy az utóbbi hetekben nagyon sokan kapnak felszólítást parkolási pótdíj befizetésére, akár évekkel ezelőtti parkolás miatt is. Mit lehet tenni, ha már nem is emlékszik hol parkolt 4 évvel ezelőtt, és ha befizette is, régen kidobta a csekket?
Cimkék: parkol, autópálya, matrica, pótdíj, csekk
43 szavazat alapján

Lesz valaha jogszabály a Gönczöl jelentésből?

2007-02-07 16:38:14
A jelentés és visszhangja sok helyen olvasható, miután azonban már az a fő kérdés, hogy melyik oldalon áll maga a bizottság, a jogi szabályozási javaslatokról, a megoldási lehetőségekről senki nem beszél. Mennyi idő és még mi minden kell ahhoz, hogy egy konkrét probléma megoldását jelenthető jogszabály valóban megszülethesen? Jutnak eszembe rossz példák szép számmal…
Cimkék: körbetartozás, lakásmaffia, jogszabály, jog
7 szavazat alapján

Ki fogja kitölteni az adóbevallásom?

2007-02-04 16:41:57
Megszoktuk, hogy az adójogszabályokat még azelőtt módosítják, hogy az új rendelkezések hatályba léptek volna. Már tavaly felkészítettek bennünket, hogy 2007-től megszűnik a munkáltatói adóbevallás, amit kitűnően helyettesít majd az úgynevezett ADAM, amikoris az általunk beküldött adatok alapján az adóhatóság elkészíti az szja-bevallásunkat. Aztán ahogy közeledett a bűvös dátum, egyre növekedett az aggodalom is. Az év végi jogszabálymódosító hajrában úgy döntöttek a jogalkotók, hogy inkább mégis készítse csak el a munkáltató az adóbevallást. Vagy mégsem?
Cimkék: APEH, jog, adó
37 szavazat alapján

Blogleírás

A jogismeret nem mindig elég a jogszabályok megértéséhez. Ráadásul - a feltételezett jószándék ellenére is - nem egyszer rosszul, vagy hiányosra sikerülnek. Ilyesmiken fogok itt elmélkedni, ennél sokkal konkrétabban. Jó lenne, ha itt mindenki a más kárából tanulna! Ossza meg velünk sajátját: dranya@citromail.hu

Keresés

Blogértesítő - Jogblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről