FN Blog / Jogblog
válassz: -

Mit várnak el adó helyett?

2007-03-28 22:44:48
Az elmúlt napok nyilatkozatai alapján még nem nagyon látszik, hogy az egyébként erre a célra szolgáló éves beszámoló mellett mivel kell még alátámasztaniuk veszteségüket a vállalkozásoknak. Adó helyett adminisztrációt és ellenőrzést ígérnek - a kollektív bűnösség jegyében.
Cimkék: alkotmány, adó, vállalkozás
40 szavazat alapján

Céget lehet venni az ügyvédtől

2007-03-22 23:07:35
Egy óra alatt működő cég tulajdonosa lehet jövőre akárki, aki ügyvédjétől "ready made" társaságot vesz - ha a képviselők elfogadják a cégjog tervezett módosításait.
Cimkék: cég, ügyvéd
21 szavazat alapján

Munka-gyes-bölcsi

2007-03-20 14:05:19
A címbeli hármas együttjárhat már jó egy éve, mióta a gyermek egyéves korától teljes munkaidőben is dolgozhat a szülő. Van azonban olyan bölcsőde, ahová ennyi idő alatt nem jutott el a hír, ezért a címben szereplő szavak közé „vagy”-ot iktatva arra biztatja a szülőket, hogy mondjanak le a gyes-ről vagy vigyék haza gyermeküket legkésőbb ebéd után.
Cimkék: munka, gyes
82 szavazat alapján

A könyvelő bűnhődhet a lusta vállalkozó helyett

2007-03-11 21:30:24
Szinte minden vállalkozás a könyvelőjére testálta az idén már kötelező havi adó- és járulékbevallás feladatait. Hamarosan bünteti is az apeh azokat, akik késnek, vagy hibáznak. A bírságot annak kell fizetni, akitől a bevallás érkezett - vagyis a könyvelőnek. Továbbhárítható-e a felelősség a vállalkozóra?
Cimkék: bírság, adó
41 szavazat alapján

Nemcsak a „haláladón” lehetne változtatni

2007-03-06 18:33:43
Többször felmerült már az öröklési illeték csökkentésének, esetleg eltörlésének lehetősége, amit az MDF választási programjában is szorgalmazott. Minden örökös örömmel venné, ha egyszer valóban jogszabály születne belőle. Nekem is van egy-két ötletem az illetéktörvény módosítására…
Cimkék: jogszabály, lakás, illeték
33 szavazat alapján

Bírósági kritikák

2007-03-02 00:08:01
A móri ítélet kapcsán nemcsak a bírói felelősség került előtérbe, hanem a bíróságok, az igazságszolgáltatás gépezete is. Elgondolkodtató, hogy miközben a bíróságok működése nyilvános, jogerős döntéseik pedig mindenkire nézve kötelezőek, egy 2005-ös felmérés szerint az állampolgárok vajmi keveset tudnak a működésükről.
Cimkék: bíró, bíróság
34 szavazat alapján

Blogleírás

A jogismeret nem mindig elég a jogszabályok megértéséhez. Ráadásul - a feltételezett jószándék ellenére is - nem egyszer rosszul, vagy hiányosra sikerülnek. Ilyesmiken fogok itt elmélkedni, ennél sokkal konkrétabban. Jó lenne, ha itt mindenki a más kárából tanulna! Ossza meg velünk sajátját: dranya@citromail.hu

Keresés

Blogértesítő - Jogblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről