FN Blog / Jogblog
válassz: -

2009-től lehetnek bejegyzett élettársak

2007-11-28 16:01:14
Miután az erre vonatkozó szabályozási javaslatot kiemelték a készülő új Ptk-ból, a törvényjavaslatot pedig általános vitára alkalmasnak találták az illetékes bizottságok, 2009. január 1-től hivatalosan is több jogot kapnak az élettársak.
Cimkék: házasság, élettárs, ptk., örököl
26 szavazat alapján

Rögös az út az elektronikus ügyintézésig

2007-11-22 13:11:47
Adminisztrációcsökkentés, gyorsabb ügyintézés, biztonság – jól hangzanak, s hogy kénytelenek legyünk kihasználni az elektronikus ügyintézés lehetőségeit, egyre inkább kötelezővé válik. Fel vagyunk rá készülve?
Cimkék: ügyvéd, elektronikus, cég
7 szavazat alapján

Regisztrálom az élettársam

2007-11-15 12:49:11
Ígértem, hogy visszatérek az élettársi kapcsolatok „hivatalossá” minősítésére. Itt az idő: az új ptk. az egyeztetés utolsó fázisában van, és jóval több jogot ad majd az élettársaknak, feltéve ha ők is így akarják.
Cimkék: élettárs, ptk, bíróság, házasság, örököl, családjog
38 szavazat alapján

Lefújták a melegházasságot

2007-11-08 16:57:20
Én magam sem jósoltam sok jövőt az azonos neműek közötti házasságkötés feltételeit megteremteni hivatott törvényjavaslatnak, s lám: a kijelölt parlamenti bizottság már vissza is dobta a tervezetet.
Cimkék: bíróság, házasság, caládjog, élettárs
19 szavazat alapján

Blogleírás

A jogismeret nem mindig elég a jogszabályok megértéséhez. Ráadásul - a feltételezett jószándék ellenére is - nem egyszer rosszul, vagy hiányosra sikerülnek. Ilyesmiken fogok itt elmélkedni, ennél sokkal konkrétabban. Jó lenne, ha itt mindenki a más kárából tanulna! Ossza meg velünk sajátját: dranya@citromail.hu

Keresés

Blogértesítő - Jogblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről