FN Blog / Jogblog / Mégis lehet alkalmazott az ügyvezető
Nyomtatás Betűméret

Mégis lehet alkalmazott az ügyvezető

2007-07-05 14:58:29
2006. július 1-től megszűnt az a lehetőség, hogy a vezető tisztségviselők munkaviszonyban lássák el vezetői feladataikat. A tilalom nem sokáig élt, a társasági törvény júniusi módosítása már fel is oldotta.

Amíg szabadságon voltam, jónéhány jogszabályt módosítottak, illetve fogadtak el a parlamentben. Jogszabályokat olvasni – különösen azokat, amelyek egyszerre több törvényt is módosítanak –azért nem olyan, mint mikor könyvet lapozgat az ember, a legizgalmasabb részeket ugyanis első olvasáskor nem biztos, hogy meg lehet találni. A legfontosabb tudnivalók, határidők pedig gyakran az „Átmeneti rendelkezések” között bújnak meg. Pontosan ezért vettem elő újra a cégtörvényt és más kapcsolódó jogszabályokat módosító 2007. évi LXI. törvényt.

A társasági törvényt módosító rendelkezések között lettem figyelmes ezekre a szakaszokra:

35. § (2) A Gt. 22. §-ának (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A vezető tisztségviselőt e minőségében megillető jogokra és az őt terhelő kötelezettségekre - a törvényben meghatározott eltérésekkel a Ptk. megbízásra vonatkozó szabályait (társasági jogi jogviszony) vagy a munkaviszonyra irányadó szabályokat kell alkalmazni.”

(3) A Gt. 22. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki és ezzel egyidejűleg a (3)-(5) bekezdés számozása (4)-(6) bekezdésre változik:

„(3) A vezető tisztséget - ha a társasági szerződés eltérően nem rendelkezik - nem láthatja el munkaviszonyban az egyszemélyes gazdasági társaság tagja, illetve a közkereseti és a betéti társaság üzletvezetésre egyedül jogosult tagja.”

Emlékezzünk vissza, tavaly július 1-jén lépett hatályba az új társasági törvény, amelynek szintén 22. §-a kimondta, hogy a vezető tisztségviselő kizárólag megbízási jogviszonyban láthatja el vezetői feladatait. Az átmeneti szabályozás pedig úgy szólt, hogy a munkaviszonyban álló vezetők munkaviszonya ha a határozott idejű akkor a határozott idő lejártáig, ha határozatlan idejű, akkor még öt évig maradhat fenn.

Ehhez képest igazán jó hír, hogy szeptember 1-től mégis lehet munkaszerződése a vezető tisztségviselőnek, az igazi előrelépés pedig az, hogy úgy is rendelkezhet a társasági szerződés, hogy a betéti társaság egyedüli beltagja és az egyszemélyes kft. tagja is állhat munkaviszonyban a társaságnál.

Remélem, hogy az APEH és a bíróságok is megtalálják a módosított rendelkezéseket, ugyanis az APEH hosszú évek óta követett gyakorlata (függetlenül attól, hogy mi szerepel a társasági törvényben), hogy a vezető tisztségviselő csak akkor láthatja el feladatait munkaviszonyban, ha a munkáltatói jogkör gyakorlójának és a munkavállalónak (illetve a munkáltató képviselőjének és a munkáltatói jogkör gyakorlójának) a személye elválik egymástól. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy az ellenőrzés során elvérzett az olyan munkaszerződés, amit a betéti társaság egyedüli beltagját foglalkoztatta. Nem állhatott munkaviszonyban a kft-nek minden ügyvezetője sem, és az olyan ügyvezetőt sem lehetett jogszerűen munkaszerződéssel foglalkoztatni, akinek 50 százaléknál nagyobb tulajdonosi részesedése volt a cégben. Ezt az álláspontot a bírósági gyakorlat is elfogadta, majd tavaly a társasági törvény egyértelművé tette, hogy vezetői feladat csak megbízási jogviszonyban látható el.

Hamar kiderült, hogy értelmetlen ez a tilalom, így szeptembertől azoknak kell nagyon odafigyelniük, akik 2006. július 1-jét követően lettek vezető tisztségviselők, előttük ugyanis megnyílik az út a munkaviszony felé. A bt. egyedüli beltagjának és az egyszemélyes kft. tagjának azonban nem lesz elegendő ehhez munkaszerződést kötnie, a társasági szerződését is módosítania kell.

Korábban a témáról:

Bt-k helyett családi kft-k alakulhatnak


Cimkék: vezető, munkaviszony, társasági törvény
36 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

9. Szabó Nikoletta 2011-06-07 22:09:43
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy a jelenlegi szabályozás szerint egy nagykereskedelmi cég ügyvezető igazgatójának kötelező a cég alkalmazásában állnia, vagy megbízásból is végezheti azt külsős személyként.

Fontos lenne tudnom, sajnos nem teljesen egyértelmű számomra.
A választ előre is köszönöm.
8. Ruszin Zsolt 2010-07-20 17:15:38
Érdeklődéssel a fenti témában írt összefoglalót. Sajnos nem minden tekintetben ad maradéktalan információt és éppen az a lényeg, hogy az egyszemélyes, vagy "együgyvezetős" esetekről nem beszél, ezzel azt a képzetet keltve, hogy azoknál sincs akadálya a munkaviszonynak. Sajnos van! A munkaviszony kétoldalú, széles körű utasítási jogot, alá-, fölérendeltségi kapcsolatot magában foglaló jogviszony. A munkaviszony létesítésének nemcsak az az előfeltétele, hogy a munkáltató és a munkavállaló személye elkülönüljön, hanem az is, hogy a munkáltatói jogkör gyakorlója és a munkavállaló személye se essen egybe. Ha a munkáltatói jogkör gyakorlójának a személye nem különül el a munkavállaló személyétől, fogalmilag kizárt munkaviszony létesítése.
Mindezt nem én mondom, hanem a Legfelsőbb Bíróság és a kérdéses 3/2003-as jogegységi határozatban mindezt ltalános éllel mondják ki. Ezért ezekre az esetekre a Gt. által alkalmazható munkaviszonyt szűkítve lehet csak gyakorolni. A bejegyzésem azért írtam meg, mert a fenti cikk alapján tévhitek terjengenek. Javasolom, hogy egészítsék ki írásukat!
7. Eddy 2009-11-23 20:21:12
Jónapot szeretnék segítséget kérni. ha az egyszemélyes kft tagja már munkaszerződéssel működik a társaságban, akkor rá teljes mértékben a munakszerződéses munkaviszony szabályai vonatkoznak gondolok itt túlóra szabadnaokra?!
köszönöm előre is.
6. Nagy Imre 2009-10-23 11:23:34
Ha cégalapítással kapcsolatban kell valakinek segítség vagy új cégénél szeretne tagság mellett munkavállalóként dolgozni akkor keresse a www.ceget.hu weboldalt
5. Károly 2007-09-04 23:35:17
TC! Ha 90%-ban vagyok kft. tulajdonos, eddig közreműködő tagként dolgoztam, igen előnytelen adózás mellett. Természetesen semmilyen hasonló adókat fizető munkavállalónak járó juttatás (bérlet, étkezési jegy stb) nem járt nekem... Ezek szerint lehetek alkamazott, ahol a 10% szintén tulajdonos a munkáltatóm? Ugyan akkora adó és járulék teher mellett csak fair lenne az azonos juttatási szint...
4. 1970 2007-07-09 14:11:49
Abszolut nem értem, mire jó ez a sok hűhó. Törvényi rendelkezés szerint, ha egy munkavállaló munkaviszonya megszűnik, van v
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!

Legyél blogger!

Te is szeretnél az FN hivatalos bloggere lenni?
Jelentkezz itt »

Blogleírás

A jogismeret nem mindig elég a jogszabályok megértéséhez. Ráadásul - a feltételezett jószándék ellenére is - nem egyszer rosszul, vagy hiányosra sikerülnek. Ilyesmiken fogok itt elmélkedni, ennél sokkal konkrétabban. Jó lenne, ha itt mindenki a más kárából tanulna! Ossza meg velünk sajátját: dranya@citromail.hu

Keresés

Blogértesítő - Jogblog

Iratkozzon fel az értesítőre és mi az új bejegyzésekről e-mail-t küldünk.

Kapcsolódó hírek az FN-ről